La llegenda de St. Jordi

[NOTA PREVIA: Espero que a l@s visitantes no catalano-parlantes no les moleste que, por una vez, y dado el día que es, deje hoy este texto en catalán]

"Quan portava una estona caminant se li va presentar un jove cavaller, cavalcat en un cavall blanc, i amb una armadura tota daurada i lluent."

"Entre aquestes, la fera va presentar-se, amb gran horror de la donzella i amb gran goig del cavaller, que la va escometre i d'una llançada la va malferir. El cavaller, que era Sant Jordi, lligà la bèstia pel coll i la donà a la donzella perquè ella mateixa la portés a la ciutat. El monstre va seguir tot manso i estemordit a la princesa. Tot el poble de Montblanc, que havia presenciat la baralla des de les muralles ja esperava amb el braços oberts la donzella i el cavaller, i enmig de la plaça va esbravar el seu odi contra la fera, de la qual aviat no restà bocí."

Per a llegir la llegenda de St. Jordi sencera, passa't per aquí (i disfruta dels dibuixets d'una colla de d'alumnes de Cicle Mitja).

I de banda sonora:

3 aportaciones:

Anónimo dijo...

montblanc, montblanc, muntanya i vil·la...(8)

sigues valent cavaller!!!!(8)tititi

avui és festa, és festa de debò, perquè sant Jordi és el nostre patró(8)

cuantas veces habré cantado estas cancioncillas? pero anda que no son xulas!!!



FEliciTAts american brother

Anónimo dijo...

Felicidades Jordi!

Y pensar que todas esas canciones que Laura recuerda las escuché el domingo pero esta vez cantadas por la enaniya de mi casa...

Porque hay leyendas que nunca desaparecerán!

Un beso! Y cuidate!

Jordi dijo...

Pues muchas gracias a las 2!!

Me alegro de que las leyendas cantadas sigan su camino de generacion en generacion. Yo ya no m'acuerdo de las canciones que cantaba yo porque me pilla pelin mayor ya... :_)